08-oktober-2019

5 Daagse Dillenburg en Bad Pyrmont

Onderstaande prijzen zijn incl. de navigatiebestanden en uitgebreide beschrijvingen.

Dag 1: Dillenburg – Hallenberg via toertocht, overnachting in Hallenberg. (Utrecht-Hallenberg= 327 km)
Dag 2: Bezoek Hallenberg, e.v. toertocht overnachting in Hallenberg.
Dag 3: Hallenberg - Bad Pyrmont via toertocht van 152 km, overnachting in Bad Pyrmont.
Dag 4: Bezoek Bad Pyrmont, overnachting in Bad Pyrmond.
Dag 5: Bad Pyrmond via eigen tocht naar huis. (Bad Pyrmond-Utrecht= 325 km)

Tocht 1: Dillenburg - Hallenberg 151 km.
Dillenburg is de stad waar Willen van Oranje in 1533 is geboren, namelijk in het Kasteel Dillenburg. Als herinnering aan hem is in 1872 de Willemstoren gebouwd, met daarin een museum met informatie over Oranje-Nassau. Onder de Willemstoren liggen de verdedigingswerken, de kazematten die tot de grootste onderaardse verdedigingswerken van Europa behoren. Een rondleiding geeft u een kijk op historische bezienswaardigheden met een bezoek aan de Rubensgevangenis en de Löwengrube. In oorlogstijd zaten de soldaten in de verdedigingswerken om het slot te verdedigen. Bij de Stadskerk liggen de voorouders van het huis van Oranje-Dillenburg begraven. De welvaart van Dillenburg is te danken aan de hoogovens, de mijnbouw, de leer- en de tabaksindustrie.

Bezienswaardigheden Dillenburg
- Wilhelmturm
- Löwengrube
- Hessische Staatsstoeterij Dillenburg
- Schlossberg
- Reithalle
- Orangerie
- Am Hofgarten
- Untertor
- Dillturm
- Altes Rathaus
- Stadtkirche

Informatie Toeristen
Informatie Dillenburg tel: 0049-2771896151
www.dillenburg.de

Dat Dillenburg een geliefde plek is voor toeristen, blijkt wel uit de vele campings die u ziet als u de weg naar Donsbach neemt. Links ligt de dierentuin van Dillenburg en voor u het Wildpark Donsbach. Dit zegt natuurlijk alles over de natuur waar u doorheen rijdt. De omgeving van Haiger is mooi, waar op een hoogte van 15 meter een viaduct van ruim 800 meter lengte het Dilltal overspant.Als u liever een stukje loopt kunt u ook in Dillenburg de Rotharsteig volgen, zestien kilometer verder komt u dan in Haiger. U gaat met deze tocht niet wandelen, maar volgt de B54 naar Wilnsdorf en Siegen.De bergen blijven u vergezellen, links de Walkersdorderberg van 526 meter en rechts de Kalteiche van 579 meter hoogte, de hoogste van het Rothaargebirge. Het is heerlijk toeven in de bossen van het Rothaargebergte, dat erg in trek is bij de fietsers en wandelaars. Voor u doemt het Siegerland op met de historische Oranjestad Siegen, die ongeveer 100.00 inwoners heeft. De stad is op zeven heuvels gebouwd en is de voormalige residentie van de graven van Nassau-Sieg. Otto de Eerste was de zoon van graaf Hendrik van Nassau. Hij heeft er voor gezorgd dat de kleur van het Nederlandse vorstenhuis oranje is. Siegen heeft twee Schlossen, het Obere Schloss uit de 13e eeuw, waar tot 1742 de rooms-katholieke tak van het huis Nassau-Siegen woonden en het Untere Schloss.In het Untere Schloss leefde de protestante tak van de Nassaus. Dicht bij het kasteel staat de Nikolaikerk waarin zich verschillende graven bevinden van de familie van Nassau-Siegen.

Bezienswaardigheden Siegen
- Obere Schloss
- Untere Schloss
- Siegerland Museum
- Nikolaikerk
-
Museum Reinhold-Forster-Erbstollen
- Museum für Gegenwartskuns
- Glockenmuseum Eiserfel
- Martinikirche
- Marienkirche
- Der Rubensbronnen
- Die Altstad

Informatie Toeristen
Informatie Siegen tel: 0049-2714041316
www.siegen.de

Het Siegerland ligt aan het riviertje de Sieg, heeft ijzerindustrie en een natuur die bestaat uit bergen, bossen en beekjes.Er ontspringen drie grotere rivieren de Eder, de Sieg en de Lahn. Al meer dan 2.500 jaar geleden werd er ijzererts gewonnen en werd er al gesmeed. Het smeden is er lang geheim gehouden en de gesmede artikelen mochten vroeger het Siegerland niet uit, zo kon men de kunst van het smeden geheim houden. Nu zijn de ijzermijnen gesloten, maar de industrie is nog duidelijk aanwezig en heeft er veel welvaart gebracht. De route draait verder het Siegerland in, steekt de A45 over en komt in Oberfischbach, Niederfischbach en Freudenberg.Tussen het Rothaargebergte en het Westerwald in het Siegerland ligt het kuuroord Freudenberg. De Oranjestad Freudenberg is door Johan Maurits van Oranje-Nassau herbouwd en heeft een oud centrum dat bijna geheel uit vakwerkhuizen bestaat. Mooi is het uitzicht vanaf de dichtbij liggende Hammerhöhe en Ischeroth over Freudenberg.

Bezienswaardigheden Freudenberg
-
Technikmuseum
- Stadtmuseum
- Fachwerkhäuser
- Evangelische kerk met klokkentoren

Informatie Toeristen
Informatie Freudenberg tel: 0049-2734430
www.freudenberg-tourist.de

U steekt de snelweg weer over en toert voor Kreuztal langs het grote golfterrein van Siegerland. Aan de overzijde van de B517 ligt de Kindelsberg met een hoogte van 618 meter. Boven op de berg staat de Kindelsbergturm uit 1907, vanwaar u bij helder weer een overzicht heeft over het Siebengebirge. In Kreutztal is de Protestante kerk uit 1200 en de Kaiser Wilhem Gallery een bezoek waard.Enkele kilometers verder ligt Hilchenbach, waar ooit prins Willem van Oranje vanuit de Ginsburg zijn manschappen verzamelde voor de strijd tegen de Spanjaarden. Als u de Ginsburg wilt gaan bekijken, dan wordt u beloont met een schitterend uitzicht. Het plaatsje heef ook een gezellig historisch centrum met vakwerkhuizen, een museum en een carillon.

Bezienswaardigheden Hilchenbach
-
City Museum
- Kasteel Wilhelm
- Stahlberg Museum
- Kruidentuin

Informatie Toeristen
Informatie Hilchenbach tel: 0049-2733288133
www.hilchenbach.de

U bent nu in het Rothaargebirge aangekomen, ook wel ‘Hoog Sauerland’ genoemd. De bergtoppen komen er boven de 800 meter uit. Eens liep er de grens tussen de Saksen en de Franken. Het is nu een gebied met een ongerepte natuur dat een oase is voor de wandelaar. Bijna alle wandelwegen zijn bewegwijzerd en niet zelden komt u er een hert tegen. Bij Kirchhundem gaat u over op de L553. Bij het plaatsje komen de Flape Bach en de Hundem samen en heeft eens een burcht gestaan. Op de helling van de Stüvelshagen ligt een natuurreservaat en heeft u mooie uitzichten. Iets verder komt u in het aardige plaatsje Oberhundem, waar de kerk dateert van de 17e eeuw. Daar staat ook het slot Adolfsburg uit de 17e eeuw. Het is de komende zes kilometer uitkijken op de smalle fel draaiende weg naar Röspe, waar een wildpark ligt en de weg doordraait naar Bad Berleburg. Bad Berleburg is een kuurbadplaats met klimmende straten waar u bijna altijd uitzicht heeft op de omringende beboste bergen. Het plaatsje heeft een indrukwekkend kasteel met een mooi park. Er ligt ook nog de Ludwigsburg, een slot uit 1707.

Bezienswaardigheden Bad Berleburg
- Kasteel van de Fürsten Zu Sayn
- Stadsmuseum
- Volks- en Landbouw Museum Hof Espe
- Antieke smederijen museum
- Wanderzentrum Kühhude
- Naturerlebniszentrum Edertal
- Heimathaus
- Alexander-Mack-Museum

Informatie Toeristen
Informatie Bad Berleburg tel: 0049-27519363
www.badberleburg.de

De smalle weg slingert verder door het dal naar Wemlighausen, Girkhausen en Züsschen, waarna u via de B235 naar Hallenberg toert, waar deze tocht stopt. Hallenberg ligt in het dal van de Nuhne en was vroeger een verdedigingspunt. Overblijfselen van de stadsmuren zijn er nog te zien. Wat ook te zien is, zijn de verschillende vakwerkhuizen uit de 18e eeuw en de Pfarrkirche uit 1250.

Bezienswaardigheden Hallenberg
- Aussichtstürme
- Sauerland-Stabil-Stuhl
- Hallenberger Eishäuschen
- Historischer Stadtkern
- Infozentrum Kump
- Geo Erlebnisstationen

Informatie Toeristen
Informatie Hallenberg tel: 0049-29848203
www.hallenberg-tourismus.de


Tocht 2: Hallenberg – Bad Pyrmont 155 km.
Onder u ligt Frankenberg en boven u het stadje Winterberg (stadsrechten in 1270) dat diep in het Sauerland ligt. Winterberg heeft een unieke ligging tussen de hoogste bergen. U vindt er de Altastenberg, de Neuastenberg en de Kahler Asten (841m), waar de Ruhr en de Lenne ontspringen. Door deze unieke ligging en het middelgebergte klimaat, mag Winterberg de naam ‘Heilklimatologisches Kurort’ dragen. Omdat er geen industrie in de buurt is, vindt u er een relatief schone lucht die voor zenuw- en hartkwalen een geneeskrachtige werking schijnt te hebben. In de zomer is het in Winterberg een stuk stiller dan in de wintermaanden en aantrekkelijk voor de wandelaar, de mountainbiker en natuurlijk de motorrijder en automobilist. Leuke winkelstraatjes, meer dan 100 kilometer aan wandelwegen, vele mountainbiketochten en ongekende toermogelijkheden liggen op u te wachten. Deze route gaat niet naar het op enkele kilometers gelegen Winterberg, maar draait diep het Rothaargebergte in over smalle wegen naar Medebach. U bent in het plaatsje op de grens tussen Hessen en Nordrhein-Westfalen gekomen en toert nu tussen akkers, weiden en bossen. U volgt de L617 en verlaat bij Hilleshausen de bebossing. Korbach heet het volgende interessante stadje, het ligt in het Waldecker Land dat bekend is om de meren. U vindt in het Waldecker Land het Nationaal park Kellerwald-Edersee, Twistesee, Edersee, Affolderner See en de Diemelsee. De Hansestadt Korbach is leuk om even te bezoeken want u vindt er verschillende schilderachtige plekjes.

Bezienswaardigheden Korbach
- Stadsmuren
- Kiliankerk uit 1355
- Nikolaikerk uit 1359
- Raadhuis uit 1377
- Stadsmuren
- Obermarkt
-
Gotisches Lagerhaus
- Wolfgang-Bonhage-Museum
- Goldbergbau am Eisenberg
- Stadtpark

Informatie Toeristen
Informatie Korbach tel: 0049-563153232
www.korbach.de

Via de L3083 gaat de route verder naar de kleine Ober-Waroldern en Nieder-Waroldern, waar aan de Wilde Bicke de watermolens Brudermühle en Burgmühle staan. U toert nu door Hessen, waar nog zo goed als onbedorven oude pittoreske plaatsen liggen. Het Oranje stadje Bad Arolsen is zo’n pareltje, in de omgeving staan de Ölmühle en de Luisenmühle. In Bad Arolsen, in het slot Bad Arolsen, is prinses Emma van Waldeck-Pyrmont geboren, later werd zij koningin van Nederland. Emma trouwde met koning Willem III en kreeg een dochter met de naam Wilhelmina, moeder van Beatrix en grootmoeder van de huidige koning Willem Alexander. Het kasteel Arolsen is in 1710 gebouwd en is te bezichtigen.

Bezienswaardigheden Bad Arolsen
- Residenzschloss Arolsen
- Burg Mengeringhausen
- Wetterburg
- Bismarck
- Warte Mengringhausen
- Evangelische Kirchengemeinde Bad Arolsen
- Chr. D. Rauch-Museum
- Alte Regierung
- Schreibersches Haus

Informatie Toeristen
Informatie Bad Arolsen tel: 0049-5691801240
www.badarolsen.de

Rechts boven Bad Arolsen ligt de Tiergarten bij de Knippberg, u ziet hem van verre liggen, maar slaat naar links af en neemt de L3198 naar de Kahlenberg. U rijdt door het Udorfer Wald verder naar Gut Eilhausen, waar aan de Orpe de Schlagmühle staat. U volgt de Orpe tot aan Diemelstadt de toegangsdeur naar het Waldeckerland, waar de Orpe uitmond in de Diemel. In het Waldeckerland ligt op 380 meter in een bosrijk gebied de Diemel-Stausee. Daar ligt ook de Eisenberg, vanwaar u op een hoogte van bijna 600 meter een prachtig uitzicht heeft. Bij het plaatsje Helmighausen ligt iets anders, namelijk een stuwdam met een hoogte van 42 meter. De streek is door dit alles en mede door de aanwezigheid van diverse campings, erg in trek bij de toeristen. Enkele kilometers over de B7 en u bent in het vakantieplaatsje Scherfede, een Kneipp-Kurort in het Diemeltal. Het plaatsje ligt midden tussen de bossen van het Forst Hardehausen en het Eggegebergte mooi te zijn. In de omgeving ligt een Cisterciënzer abdij van 1140 die de moeite is om te bezoeken en daar ligt ook een reservaat van bizons. Het volgende vakantieplaatsje volgt en heet Willebadessen aan de voet van het Eggegebergte. Als u de drukte wilt ontvluchten, dan zult u zich in het Eggegebergte prima thuis voelen, want de rust in de bossen, dalen en hoogten is geweldig. U rijdt er door het liefelijke dal van de Nethe, waar de barokke kerk uit 1149 opvalt. Dit is het ‘Eggegebirge und südlicher Teutoburger Wald’, die omschreven wordt als ‘Historische bezienswaardigheid en indrukwekkende schoonheid van natuur’. U neemt de L828 naar Neuenheerse, waar u de ‘Strasse der Weserrenaissance’ kunt oppakken. Deze cultuurroute heeft een afstand van 400 kilometer en loopt van Bremen naar Münden. Over de mooie L954, passeert u de Katzbach en komt in het drukbezochte kuur- en vakantieoord Bad Driburg. De stad ligt aan de voet van de Iburg in een dal van het Eggegebergte.

Bezienswaardigheden Bad Driburg
- Stiftskirche Neuenheerse
- Historisches Rathaus Dringenberg
- Iburg-Ruinen
- Burg Dringenberg
- Dreifaltigkeitskloster
- Wasserschloss Heerse
- Glasmuseum
- Thermalbad Wochenende

Informatie Toeristen
Informatie Bad Driburg tel: 0049-525398940
www.baddriburg.com

Reelsen, Merlsheim, Oeynhausen, Bergheim en Eichholz, het zijn zomaar wat kleine dorpen die u tijdens het rijden van de route passeert op weg naar Steinheim. Deze vlakke streek ligt tussen Teutoburgerwald en het Weserbergland. Het plaatsje Steinheim heeft niet veel bezienswaardigheden, daarom laat u het links liggen en volgt u de L827 naar Lothe, Brakelsiek en Schieder, dat aan de Emmerstausee ligt. Het meer is ruim drie kilometer lang en in 1970 aangelegd ter bescherming van het historisch centrum van Lügde, dat regelmatig onder water stond. Het meer is open voor zwemmers en diverse watersporters, op de dam staat een waterkrachtcentrale. Het middeleeuwse stadje Lügde ligt tussen de bergen aan de rand van de rivier de Emmer net onder Bad Pyrmont en is omringd door grachten, wallen en torens. De Oranjestad Bad Pyrmont heeft via koningin Emma verbinding met het Nederlandse koningshuis, want koning Willem III vroeg er Emma ten huwelijk. Het vorstelijke kuuroord Bad Pyrmont is een van de bekendste Duitse kuuroorden en heeft een rijke traditie. De afgelopen eeuwen heeft Bad Pyrmont heel wat hoogadellijke gasten mogen verwelkomen. Zij kwamen er zich laven aan het water uit de geneeskrachtige bronnen. Tegenwoordig is Bad Pyrmont een moderne plaats met therapiefaciliteiten op het hoogste niveau en een aantrekkelijk wellnessaanbod. In de Hufeland Therme met zijn warme sole-water in binnen- en buitenzwembad, kunt u genieten van pure wellness. Het prachtige saunalandschap met de saunatuin, Turkse haman, rhassoul, sneeuwgrot, kelosauna en Finse sauna’s voldoet aan alle wensen. Beroemd is het stijlvolle kurpark met brede lanen in barokstijl en de unieke palmentuin met meer dan 300 palmen en 400 subtropische gewassen. Een bijzonder natuurfenomeen is de "Dunsthöhle", waar kooldioxide als damp opstijgt vanuit een spleet in de aarde.

Bezienswaardigheden Bad Pyrmont
- Hufeland Therme
- Kurpark
- Dunsthöhle
- Museum im Schloss Bad Pyrmont

Informatie Toeristen
Informatie Bad Pyrmont tel: 0049-5281940511
www.badpyrmont.de


Logies / ontbijt

Inclusief

4 x hotel / pension overnachting
4 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00

Prijs per persoon: € 278,00 excl. ev. toeristenbelasting

 Deze reis boeken 

08-oktober-2019

Voorwoord

Een nieuw vakantie programma is geboren. In de loop van de komende maanden gaan we het aantal vakanties steeds verder uitbreiden, blijf ons bezoeken . U kunt deze vakanties natuurlijk naar wens aanvangen wanneer het u uitkomt, verlengen en inkorten. U gaat met de........

Lees verder 

08-oktober-2019

5 Daagse Boppard en Dillenburg

Onderstaande prijzen zijn incl. de navigatiebestanden en uitgebreide beschrijvingen. Dag 1: Heerlen - Boppard aan de Rijn via toertocht, overnachting Boppard. Dag 2: Bezoek aan Boppard e.v. toertocht, overnachting Boppard. Dag 3: Boppard - Dillenburg via toertocht,........

Vanaf € 278,00 per persoon


Lees verder 
Het is meer genieten van de natuur, met VTO motorvakanties op het stuur.

Vul hier uw e-mailadres in om u aan te melden voor onze nieuwsbrief