01-februari-2020

3 Dagen Vianden "Our"

Mogelijk reisschema: 

Dag 1: Toertocht:  Gilze - Vianden (320 KM).
In België toert u spoedig door het Hageland. Het Hageland is een heuvelachtig land dat rijk is aan archeologische vondsten en doorsneden wordt door de Demer, de fruitteelt en de wijnbouw zijn kenmerkend voor deze streek. Bij Zoutleeuw stroomt al heel lang de Kleine Gete een rivier waar Zoutleeuw dankzij zijn bevaarbaarheid, zijn geld aan verdiende. Over het Marktplein rijdt u het dorp binnen en ziet de prachtige Sint-Leonarduskerk uit 1231. Na Vieux Waleffe draait u de sterk dalende N64 op en toert u vergezeld van schitterende panorama’s tien kilometer naar beneden om vervolgens Huy binnen te zakken. Bij Vyle-et-Tharoul gaat de route rechtsaf het mooie dal van de Vyle in. Uw tocht gaat verder naar het overbekende La Roche-en-Ardenne, maar voordat u afzakt tot in het drukke centrum, ziet u links op een heuvelrug het kasteel van La Roche uit de 9e eeuw liggen. Iets verder na Buret wordt het landschap glooiend en passeert u ongemerkt de Luxemburgse grens. Vanaf hier snort u slingerend als over een lint door het groene landschap met steeds weer een ander vergezicht en steeds weer nieuwe dorpen. U volgt de ruim twintig kilometer lange smalle vallei die parallel met de Our loopt en komt in Vianden.

Dag 2: Toertocht: Vianden - Vianden (237 KM).
Op weg naar de CR322 heeft u een schitterend uitzicht over de Our, “Het Kasteel” en het in de diepte liggende Vianden met zijn mooie achterland. U krijgt een toertocht door het wondermooie Müllertal dat deel uit maakt van het Duits-Luxemburgs Natuurpark. Het Natuurpark is ongeveer 800 vierkante kilometer groot en daarvan liggen er 350 in Luxemburg. U volgt de weg door Klein Zwitserland tot aan Echternach en krijgt een plaatje voor ogen. U toert namelijk door een spectaculair rotslandschap met huizenhoge zandsteenformaties zoals Dewenpetz en Kohlscheuer. In Echternach neemt u de afslag richting Rodenhof en komt in een hele andere wereld. De klimmen worden steiler, de wegen smaller, het uitzicht grootser en de dorpen armoediger. Bij helder weer kunt u zelfs in de verte Trier zien liggen. Iets later is het uitzicht van grote klasse, want over het stuwmeer ziet u Esch sur Sûre en de resten van zijn duizendjarige kasteelruïne liggen. U rijdt langs een voetgangersdomein met winkels in Wiltz en kunt eventueel in het centrum een tentje opzetten. De laatste kilometers tot Vianden zult u het naar uw zin hebben, want na Putscheid wacht u nog een twee kilometer lange afdaling van 18% tot in Stolzembourg.

Dag 3: Toertocht: Vianden - Maastricht (181 KM).
Slingerend komt u Lützkampen binnen, neemt de Grenzstrasse en komt in het donkere woud. De wegen worden minder en een paar vette scherpe bochten later passeert u het bordje België om vervolgens het in een vallei liggende Burg-Reuland binnen te dalen. Over de Kreuzberg rijdt u door Maldingen naar Weisten, waar u in het stille achterland toert. Rustig gaat u vervolgens tot in het centrum van Sankt-Vith, de hoofdplaats van het zuidelijke gedeelte van Duitstalig België. Enkele kilometers na Ondenval komt u bij Waimes, waar u rechtsaf kunt gaan om een bezoek te brengen aan het meer van Bütgenbach. Uw route draait verder en gaat via een slinger van Bruyères naar Robertville waar u het gelijknamig meer oversteekt en de Hoge Venen binnentoert. Voor u ligt het hoogste punt van België, de 694 meter hoge ‘Signal de Botrange”. Iets verder toert u in het hart van de Hoge Venen, maar het lijkt wel of u in een toendra bent. Hier liggen namelijk 4000 ha vochtige moerassen, heide en veengebieden, met daartussen loofbomen en naaldbossen. Hoog boven het Herveland steekt de Amerikaanse begraafplaats van Henri-Chapelle uit, daar liggen op 23 hectare bijna 8000 soldaten begraven. In het Voerdal kunt u de laatste kilometers lekker ontspannen toeren en volop genieten van het landschap. U volgt het mooie Voerdal geheel tot in ’s-Gravenvoeren, waarna in Maastricht uw tocht eindigt.

Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.


Logies / ontbijt

Inclusief

2 x hotel / pension overnachting
2 x ontbijt
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 60,00
Comforthotel extra toeslag van: € 60,00

Prijs per persoon: € 149,00 excl. ev. toeristenbelasting

 Deze reis boeken 

Half pension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 60,00
Comforthotel extra toeslag van: € 60,00

Prijs per persoon: € 189,00 excl. ev. toeristenbelasting

 Deze reis boeken 

01-februari-2020

3 Dagen Clervaux "Clervaux"

Mogelijk reisschema: Dag 1: Toertocht: (187 km) De wegen worden in Belgisch Limburg smal en smaller, maar het is een genot om hier lekker rond te toeren. Het is een streek die nog niet door het massatoerisme is ontdekt. De namen van de plaatsjes zeggen u waarschijnlijk niets,........

Vanaf € 249,00 per persoon


Lees verder 
Het is meer genieten van de natuur, met VTO motorvakanties op het stuur.