01-februari-2020

3 Dagen Clervaux "Clervaux"

Mogelijk reisschema:

Dag 1: Toertocht: (187 km)
De wegen worden in Belgisch Limburg smal en smaller, maar het is een genot om hier lekker rond te toeren. Het is een streek die nog niet door het massatoerisme is ontdekt. De namen van de plaatsjes zeggen u waarschijnlijk niets, Rutten, Lauw en dan plots Oreye op het bord, ja ook u moet overschakelen op Frans. De tocht gaat verder naar het overbekende La Roche-en-Ardenne, maar voordat u afzakt tot in het drukke centrum, ziet u links op een heuvelrug het kasteel van La Roche uit de 9e eeuw liggen. U rijdt bij Eselborn de bosrijke vallei van de Clerve binnen en komt in Clervaux met zijn Chateau uit de 12de eeuw en zijn overvolle autovrije centrum. Hier staat uw bestemming te wachten.

Dag 2: Toertocht: (265 km)
U draait vanuit het centrum scherp naar boven en krijgt een mooi uitzicht over Clervaux en omgeving. Bij Gilsdorf gaat u het dal uit en klimt via Brouderbur naar Folkendange. De tocht gaat ook door het wondermooie Müllertal dat deel uitmaakt van het Duits-Luxemburgs Natuurpark. U toert door een spectaculair rotslandschap met huizenhoge zandsteenformaties zoals Dewenpetz en Kohlscheuer. Echternach, gelegen op de grens van Luxemburg en Duitsland, is een van de bekendste en drukste vakantieplaatsen van het Groot Hertogdom. Trier is de oudste stad van Duitsland en is gelegen in een verwijding van het Moezeldal omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsruck. Natuurlijk gaat deze route door Trier en ziet u enkele bezienswaardigheden. Hoog boven het dorp uit troont de ruïne van het Kasteel van Larochette. U gaat de bossen weer opzoeken en toert over vlotte wegen via Vichten en Grosbous tot in Eschdorf. De CR325 brengt u tenslotte weer terug naar het beginpunt.


Dag 3: Toertocht: (202 km)
U steekt bij Obereisenbach de Our over en klimt Duitsland binnen. Bij Karshausen gaat u linksaf richting Daleiden en draait u het dal in. Slingerend komt u Lützkampen binnen, neemt de Grenzstrasse en komt in het donkere woud. Over de Kreuzberg rijdt u door Maldingen naar Weisten, waar u in het stille achterland komt. In Deidenberg verlaat u de doorgaande weg en gaat richting, het in sagen veel besproken Wolfsbusch. Enkele kilometers na Ondenval komt u bij Waimes, waar u rechtsaf kunt gaan om een bezoek te brengen aan het meer van Bütgenbach. Uw route draait verder en gaat via een slinger van Bruyères naar Robertville waar u het gelijknamig meer oversteekt en de Hoge Venen binnentoert. U schakelt bij Goé over op de N620 en gaat Dolhain en Bilstain bekijken. In het Voerdal kunt u de laatste kilometers lekker ontspannen toeren en volop genieten van het landschap.


Extra:
Uitgebreide beschrijving, Gps file voor Garmin en TomTom.

Deze vakantie is te verlengen en te combineren met andere vakanties.
De verbindingstochten maken wij gratis voor u.


Half pension

Inclusief

2 x hotelovernachting
2 x ontbijt ⁄ 2 x diner
3 x toertocht
Toeslag 1 persoonskamer: € 80,00

Prijs per persoon: € 249,00 excl. ev. toeristenbelasting

 Deze reis boeken 

01-februari-2020

3 Dagen Vianden "Our"

Mogelijk reisschema:  Dag 1: Toertocht:  Gilze - Vianden (320 KM). In België toert u spoedig door het Hageland. Het Hageland is een heuvelachtig land dat rijk is aan archeologische vondsten en doorsneden wordt door de Demer, de fruitteelt en de........

Vanaf € 149,00 per persoon


Lees verder 
Het is meer genieten van de natuur, met VTO motorvakanties op het stuur.